top of page

הרעלות בעלי חיים – גורמי הסיכון וכיצד לנהוג במצב של הרעלה

לצערנו, אנחנו נתקלים לא פעם במקרים של הרעלות בעלי חיים. לעתים נדירות ההרעלה מכוונת (לא על ידי הבעלים) אך לרוב היא נעשית בשוגג, בשל חוסר ידע או בשל שימוש באמצעי הדברה שאינם מתאימים לסביבת בעלי החיים.

הרעלות נגרמות בדרך כלל בשל אחת משתי סיבות: אמצעי הדברה ומאכלים שאינם מתאימים לבעלי החיים. ממה יש להיזהר? וכיצד יש לנהוג במקרה של הרעלה? על כך בכתבה שערכנו למען בעלי החיים האהובים עלינו.



הרעלות בעלי חיים כתוצאה מהדברה

ציינו כי אחת הסיבות להרעלה היא הדברה שנעשית בסביבה. לפעמים ההדברה נעשית עם חומרים שאינם מתאימים לשימוש בסביבת בעל החיים האהוב. לפעמים חומר ההדברה פגע במזון של בעל החיים או שהוא אכל מזון נגוע. במקרים מסוימים ההדברה הובילה לפגרי מכרסמים ובעלי החיים מתעניינים בהם וכתוצאה מכך מקבלים הרעלה.

ישנן מספר פעולות שיכולות לסייע במניעת הרעלה כתוצאה מהדברה. הדבר הראשון הוא לשים לב לפרסומי העירייה. ברגע שמופיע שלט או הודעה על כך שמתוכננת הדברה במקום אפשר לנסות להימנע מלהגיע אליו (אם ניתן לעשות זאת) ובוודאי ללכת עם הכלב ברצועה ולמנוע ממנו להתקרב לפגרים. קשה יותר למנוע מחתולים להגיע לאזור אך יש לנסות למנוע מהם לצאת החוצה ולשים לב לכל סימן מחשיד.

במקרה ונעשית הדברה בבית או בבניין יש לוודא כי החומרים מאושרים לשימוש ומתאימים לסביבת חיות המחמד. יש לשאול את כל השאלות הנחוצות כולל האם יש להוציא את בעלי החיים מהבית ותוך כמה זמן מותר להחזיר אותם פנימה.

הרעלות כתוצאה ממזון שלא מתאים לבעלי חיים

בעלי חיים רגישים לחלק מהמזונות המיועדים לנו, בני האדם. המסוכנים ביותר הם שוקולד, אבוקדו, ענבים, בצל ושום ואלכוהול. יש להימנע ממתן ממתקים, אגוזים ושקדים, מאכלים ומשקאות המכילים קפאין ואפילו בצק שמרים (בכלל זה גם לחם ומאפים). לרשימת המאכלים הרעילים, אנו ממליצים לעבור בלחיצה למאמר: שאלות נפוצות בנושא תזונת חתולים.

בעוד שרוב החתולים עשויים להיות חשדניים כלפי האוכל שלנו, הכלבים הרבה יותר סקרניים והדרך הטובה ביותר למנוע את ההרעלה היא להרחיק מהם את המזון. אם נדמה שהכלב או החתול יכולים להגיע גם לשיש, יש למנוע מהשארת מזון שלא מיועד להם בצורה פתוחה.

כיצד לנהוג במקרה של הרעלה או חדש להרעלת בעל חיים

חלון ההזדמנויות להצלת בעל החיים יכול להיות קצר מאד כשהדבר תלוי בסוג ההרעלה. לכן, בכל מקרה של הרעלה, חשד להרעלה או התנהגות מוזרה של בעל החיים, יש להגיע אל מרפאה וטרינרית בתל אביב או בפתח תקווה בהקדם האפשרי. ככל שאפשר, יש לציין את גורמי החשד העיקריים, אך הווטרינר/ית ידעו לזהות סכנה ויעשו את הצעדים הטובים ביותר להצלת חיית המחמד האהובה.

במקרים חריגים בהם נראה כי אדם מסוים פיזר רעל בכוונת זדון, ניתן לפנות למשטרה או ליחידת פיצו"ח של משרד החקלאות להגשת תלונה. כמובן, במקביל חשוב להגן על החתול או הכלב לפי ההמלצות שלמעלה.

Comments


פוסטים מומלצים
פוסטים חדשים
bottom of page