top of page

טיפים לביקור במרפאה וטרינרית

ביקור במרפאה וטרינרית הוא חלק בלתי נפרד מגידול החיה, אך אין זה אומר שהחיה לא חוששת. הפחד והחשש עלולים להפוך את הביקור לחוויה שלילית ולהקשות על הביקורים הבאים לקשים עוד יותר. לא פעם התוצאה הסופית היא הימנעות מהגעה לבדיקות, שגרתיות ונחוצות ומכאן לפגיעה בבריאות בעל החיים. צירפנו מספר טיפים לביקור במרפאה וטרינרית במטרה להפוך את החוויה לפחות מלחיצה ואפילו מהנה.


טיפים כללים לביקור במרפאה וטרינרית

כל בעל חיים עשוי להרגיש לחץ או פחד עם הגעה אל מרפאה וטרינרית ובמהלך הטיפול. הטיפים הבאים תקפים בביקור עם כל סוגי בעלי החיים:

· עדכון הצוות – שתפו את הצוות מראש בכך שישנו בעל חיים לחוץ או פוחד כך שנוכל להיערך בהתאם.

· זמן התור – העדיפו לקבוע תור בזמן פחות עמוס כך שהמקום יהיה שקט ובמינימום נוכחות של בעלי חיים אחרים שעלולים להוסיף על הלחץ.

· התקשרו לפני ההגעה – צרו קשר לפני ההגעה כדי לוודא שאין עיכובים או עומס בלתי צפוי.

· בקשו לשבת במקום שקט – אם חדר ההמתנה עמוס, בקשו מהאסיסטנט/ית להמתין במקום שקט יותר ואפילו העדיפו להמתין ברכב או בחוץ, אם מזג האוויר מאפשר זאת.

· שתפו בפרטים – בבדיקה עצמה, עדכנו מראש את הווטרינרית או האסיסטנט לגבי אזורים בגוף או פרוצדורות שבעל החיים לא אוהב, כך נוכל להתאים את סדר הבדיקה והטיפולים.

· הביאו חטיף – גם אצלנו ישנם חטיפים ופינוקים, אך אלו לא תמיד קולעים לטעם של כל בעלי החיים ולכן כדאי שתביאו אתכם חטיף אהוב לתגמול והסחת דעת.

· סמכו על הווטרינרית – אם הווטרינרית תחליט שיש צורך באמצעי בטיחות או ריסון נוסף, סמכו עליה ואל תילחצו. זה יכול להיראות לא נעים אך פעמים רבות דווקא האמצעים הללו מעניקים תחושת ביטחון ורוגע.

· שקלו מתן תרופה מרגיעה – אפשר להתייעץ עם הווטרינרית מראש לגבי מתן תרופה מרגיעה לפני הביקור. כל זאת במטרה ליצור חוויה חיובית כשבביקורים הבאים אפשר יהיה להפחית ואף לוותר על התרופה.


טיפים לביקור כלבים במרפאה הווטרינרית

בדרך כלל קל להביא את הכלבים למרפאה הווטרינרית. לעתים הביקור הוא חלק מהטיול היומי כך שהם מגיעים רגועים ובנוסף, בדרך כלל קל "לשחד" אותם עם חטיפים. עם זאת ברור כי הביקור לא נעים לכולם ונדרשים טיפים לביקור במרפאה וטרינרית שיהפכו אותו לנעים:

· הרגל מגיל צעיר – כדאי להרגיל את הכלב לביקור במרפאה על ידי מעבר לידה בטיולים ומתן חטיפים. אם המקום לא עמוס, ניתן להיכנס, להגיד שלום ולקבל חטיף מהווטרינרית או האסיסטנט/ית.

· לתת לכלב לרחרח – עם הכניסה לחדר הטיפול, אפשר לתת לכלב להסתובב ולהכיר את המקום. אין צורך למהר ולהניח אותו מיד על שולחן הטיפולים.

· תקשורת – אם ישנם טריגרים אשר משפיעים על הכלב כמו לבוש מסוים, אנשים ספציפיים, ריחות וכו', יש ליידע אותנו מראש וננסה להתאים את עצמנו ככל הניתן.


טיפים לביקור חתולים במרפאה הווטרינרית

החתולים נוטים להיות מפוחדים יותר במרפאה בהשוואה לכלבים. חוויית הביקור במרפאה רצופה ברגעים לא נעימים וזאת עוד לפני ההגעה למקום. על החתול להיכנס לכלוב, לעבור נסיעה או הליכה בזמן שהוא כלוא ולהמתין בקבלה עם בעלי חיים אחרים ולרוב גדולים. גם כאן אפשר להנעים את המסע על ידי הטיפים הבאים לביקור במרפאה:

· הרגל לכלוב – ככל שהחתול ירגיש נעים יותר בכלוב כך החוויה תהיה רגועה יותר עבורו. בימים שלפני הביקור מומלץ להשאיר את הכלוב פתוח בבית ולשים בו משחקים וחטיפים כך שהוא יתקשר גם לחוויה נעימה.

· כיסוי הכלוב במגבת – חושך והסתרה של הכלוב מפני העולם החיצון משרה תחושת ביטחון. יש לשים לב כי ישנו מעבר אוויר וכי המזגן מגיע לסביבת הכלוב.

· ישיבה במקום שקט – אפשר לבקש מהאסיסטנט/ית אם יש מקום רגוע לשבת בו עד לתחילת התור. במקרה ואין מקום כזה, ניתן לבחון המשך ישיבה ברכב עד שיגיע תור החתול לבדיקה.

· המתינו עם הבדיקה – גם בחדר הטיפולים, אין צורך להוציא את החתול מיד. אנחנו סקרנים לפגוש אותו או אותה, אך ממליצים להמתין עד לרגע בו הווטרינרית תבקש להוציא את החתול. כך הוא יוכל להירגע ולהתאקלם.


בימים אלה אנחנו עובדים על פתיחת חדר המתנה וטיפולים ייעודי רק לחתולים במרפאה בפתח תקווה. המשיכו לעקוב אחרינו כך שתוכלו להתעדכן בתאריך הפתיחה.


Comments


פוסטים מומלצים
פוסטים חדשים